Εγκατάσταση και επιδιόρθωση Windows

Format σημαίνει να φέρουμε στην αρχική του κατάσταση τον υπολογιστή μας, όπως όταν τον αγοράσαμε, βάζοντας από την αρχή το λειτουργικό σύστημα και σβήνοντας όλα τα άλλα προγράμματα που εγκαταστήσαμε κατά καιρούς. Τα Windows μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χρήσης αρχίζουν και βαραίνουν, εγκαταστάσεις προγραμμάτων, πολλά αρχεία , σερφάριζμα στο διαδίκτυο - όλα μαζί συντελούν στο να παρουσιάζονται προβλήματα όπως παρακάτω:

  • Το λειτουργικό σύστημα Windows έχει κολλήσει και βγάζει σφάλματα
  • Το λειτουργικό σύστημα Windows δεν μπορεί να ξεκινήσει
  • Χωρίς προειδοποίηση τα προγράμματα κλείνουν
  • Λείπουν αρχεία
  • Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε καινούρια προγράμματα
  • Το laptop κάνει επανεκκίνηση από μόνο του η σβήνει εντελώς

Θα ήταν καλό να κάνουμε ένα format μια φορά το εξάμηνο, ώστε το μηχάνημα να καθαρίσει από όλα αυτά τα στοιχεία που το βαραίνουν. Σε πολλές περιπτώσεις σφαλμάτων του λογισμικού όπως για παράδειγμα εάν δεν ξεκινάει το λειτουργικό σύστημα ή αν ακόμα και μετά τον καθαρισμό συνεχίζονται προβλήματα, τότε η τελευταία λύση είναι το format του σκληρού δίσκου και η νέα εγκατάσταση του λειτουργικού. Πριν κάνουμε format θα πρέπει να κρατήσουμε σε άλλο δίσκο, εκτός υπολογιστή τα αρχεία μας έτσι ώστε να μην τα χάσουμε. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε, να τα έχουμε αποθηκευμένα σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο (ή να έχουμε τα CD εγκατάστασης) έτσι ώστε να τα περάσουμε μόλις βάλουμε ξανά το λειτουργικό σύστημα.

Στη χειρότερη περίπτωση, τα προβλήματα που περιγράψαμε είναι στον σκληρό δίσκο και όχι στο λογισμικό, και η συμβουλή μας προς τον πελάτη είναι η άμεση αντικατάσταση του. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουμε στους πελάτες που δεν θέλουν να χάσουν τα αρχεία τους, την δυνατότητα ανάκτησης των δεδομένων τους καθώς και backup αρχείων (έγγραφα, φωτογραφίες, μουσική, video).

Στο τολαπτοπ.gr μπορούμε να επαναφέρουμε το φορητό σας στην αρχική του κατάσταση, καθαρίζοντας το από ιούς, εσφαλμένες εγκαταστάσεις προγραμμάτων και παιχνιδιών, κατεστραμμένα αρχεία, εσφαλμένες καταχωρήσεις, καθώς και να αποκαταστήσουμε οποιαδήποτε βλάβη συσχετιζόμενη με το λογισμικό. Το laptop σας θα γίνει πραγματικά σαν καινούργιο.

Φόρμα επικοινωνίας

Αν θα θέλατε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.