Ανάκτηση δεδομένων


Η επιδιόρθωση σκληρού δίσκου και η ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου είναι μια πολύπλοκη διαδικασία

Πολλές φορές τα αποθηκευμένα δεδομένα στον σκληρό δίσκο του φορητού μας είναι πολύτιμα. Αρχικά πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα, τα συμπτώματα που δηλώνουν πιθανή βλάβη στο σκληρό δίσκο είναι τα εξής:

 • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τα Windows
 • To λάπτοπ σας κάνει επανεκκίνηση χωρίς προειδοποίηση
 • Λαμβάνετε σφάλματα μετά την εκκίνηση του λάπτοπ σας
 • Ο σκληρός δίσκος δεν εντοπίζεται στο BIOS
 • Ακούγονται μικρά χτυπήματα από τον σκληρό δίσκο

Βλάβη στον σκληρό δίσκο

Η βλάβη στον σκληρό δίσκο μπορεί να προκληθεί για πολλούς λόγους όπως εσφαλμένες εγκαταστάσεις, μόλυνση από ιούς, από κάποιο χτύπημα του φορητού σας ενώ ο δίσκος βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας κ.α. Η ανάκτηση δεδομένων και η ανάκτηση αρχείων απαιτεί μια ακολουθία συγκεκριμένων ενεργειών αναλόγως του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο δίσκος. Από τη στιγμή που εξακριβώνεται το σφάλμα στον σκληρό δίσκο, το τμήμα του service επικοινωνεί με τον πελάτη για να πάρει έγκριση για την ανάκτηση των δεδομένων και την αντικατάσταση του σκληρού δίσκου. Προσοχή όμως να μην προβείτε σε ενέργειες που θα επιβαρύνουν τη διαδικασία ανάκτησης αρχείων.

Τύποι βλάβης

Η βλάβη στον σκληρό δίσκο χωρίζεται σε δύο τύπους:

1) Στην περίπτωση της φυσική φθοράς του δίσκου τα πράγματα είναι πιο απλά. Η επαναφορά αρχείων μετά από αυτοί την βλάβη είναι μια διαδικασία λογικής ανάκτησης δεδομένων και είναι σχεδόν εγγυημένη. Ωστόσο, εκτός κι αν τα αποθηκευμένα αρχεία έχουν διαγραφεί, τα δεδομένα βρίσκονται ακόμα μέσα στον δίσκο και μπορούν να ανακτηθούν με ευκολία.

2) Στην περίπτωση μηχανικής βλάβης, δηλαδή όταν έχουν καταστραφεί φυσικά τμήματα του σκληρού δίσκου, η διαδικασία ανάκτησης των δεδομένων περιπλέκεται και απαιτείται η χρήση ειδικού εξοπλισμού από έμπειρους ηλεκτρονικούς τεχνικούς.

Προσοχή: η ανάκτηση δεδομένων αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία και είναι άγνωστο πόσο θα χρειαστεί να μείνει ο σκληρός δίσκος στα εργαστήρια μας. Σε κάποιες περιπτώσεις η ανάκτηση δεδομένων αποτυγχάνει και πιο σπάνια καταστά τον δίσκο εντελώς μη λειτουργικό. Δεν φέρνουμε καμία ευθύνη για εκτεταμένες βλάβες που ενδέχεται να προκληθούν κατά τη διαδικασία ανάκτησης.

Πότε υπάρχει αδυναμία στην ανάκτηση αρχείων;

Στις περισσότερες περιπτώσει η ανάκτηση των αρχείων είναι εφικτή, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου δυστυχώς δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι παρακάτω :

 • Αν έχουν γραφτεί αρχεία πάνω στα δεδομένα που επιθυμείτε να ανακτήσετε. Στην περίπτωση αυτή, δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να ανακτήσει τα αρχεία σας. Δεν ισχύει το ίδιο όμως αν έχει γίνει format του δίσκου ακόμα και άνω της μιας φοράς (στην περίπτωση αυτή δεν γράφονται νέα αρχεία στο δίσκο και μπορούμε να κάνουμε πλήρη ανάκτηση)
 • Αν έχει γίνει ανασυγκρότηση του δίσκου
 • Αν έχει γίνει Low Level Format (εξειδικευμένη διαδικασία)
 • Αν έχει καταστραφεί η επιφάνεια του σκληρού δίσκου. Αν έχει γρατζουνιστεί, αν έχει σπάσει, ακόμα και αν ένας κόκκος σκόνης έχει καταφέρει και έχει εισέλθει 

  στο εσωτερικό του δίσκου.


   

Η διάγνωση του δίσκου είναι δωρεάν. Αν δεν καταφέρουμε να ανακτήσουμε όλα απο τα χαμένα αρχεία σας δεν πληρωνόμαστε, εκτός αν υπάρχουν μεταφορικά έξοδα για να φθάσει ο σκληρός δίσκος στην εταιρία μας. Οι περιπτώσεις ολοκληρωτικής ανάκτησης αρχείων (επισκευή σκληρού δίσκου) αγγίζουν το 85% των μέσων που παραλαμβάνουμε, ποσοστό το οποίο είναι αρκετά ενθαρρυντικό.

Διαθέτουμε κατάλληλο εξοπλισμένο για ανάκτηση δεδομένων από:

 • χαλασμένους σκληρούς δίσκους
 • εξωτερικό σκληρό δίσκο
 • ανάκτηση δεδομένων απο iPod/iPad
 • USB Flash
 • ανάκτηση απο δισκέττες και απο Iomega ZIP drivers
 • ανάκτηση δεδομένων απο USB Flash Memory, καθώς επίσης και κάρτες μνήμης για ψηφιακές κάμερες
 • ανάκτηση δεδομένων απο Compact Flash
 • ανάκτηση δεδομένων απο κάρτα μνήμης (Memory Cards)
 • ανάκτηση απο οπτικούς δίσκους (CD/DVD)

Προσωπικά αρχεία και δεδομένα μέσα στον δίσκο

Ενημερώνεται ο πελάτης για το ποσοστό του δίσκου που είναι ανακτήσιμο. Η ανάκτηση των δεδομένων γίνεται απο υπολογιστές οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Τα ανακτημένα αρχεία σας γίνονται backup, αποθηκεύονται σε καινούργια μονάδα αποθήκευσης και δεν προβάλλονται για κανένα λόγο, ούτε καν από τους τεχνικούς μας. Τα δεδομένα φυλάσσονται για 2 ημέρες, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι τα έχετε λάβει ασφαλώς και μετά αυτομάτως διαγράφονται απο τον προσωρινά φυλασσόμενο χώρο τους με ειδικά εργαλεία που δεν επιτρέπουν την ανάκτηση τους. Στην εταιρεία μας σεβόμαστε το απόρρητο των πελατών μας και η διαδικασία ανάκτησης δεδομένων πραγματοποιείται με απόλυτη εχεμύθεια.

Φόρμα επικοινωνίας

Αν θα θέλατε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.